Aleksandar Vucic: Kosovo va fi în Serbia până la finalul mandatului meu

by Cristian Florescu

Potrivit UNIMEDIA.INFO, Kosovo va fi în Serbia peste patru ani, când îşi va încheia mandatul actualul preşedinte sârb Aleksandar Vucic, a afirmat acesta într-un interviu acordat radio-televiziunii sârbe RTS

„Cred că Kosovo va fi în Serbia, iar acest lucru l-am spus şi în parlament. După mine, întrebaţi pe altcineva”, a declarat Vucic în cursul unui interviu, întrebat dacă Kosovo va fi mai aproape de Serbia la finalul mandatului său prezidenţial.

„Cred că vom suferi mult, mai ales oamenii noştri din Kosovo-Metohija”, a menţionat el, adăugând că tactica autorităţilor de la Pristina este de a nu implementa crearea unei uniuni a municipalităţilor sârbe.

„(Autorităţile de la Pristina) nu vor să o implementeze şi vor continua să găsească nenumărate motive şi să-i provoace zilnic pe sârbi din dorinţa ca sârbii să fie învinuiţi de ceva”, a susţinut el.

Crearea unei asociaţii a municipalităţilor unde sârbii sunt majoritari în Kosovo şi în cadrul cărora să se bucure de o anumită autonomie, aşa cum Belgradul şi Pristina au convenit în 2013 în urma medierii Uniunii Europene, este o condiţie afirmată în mod repetat de preşedintele Vucic pentru normalizarea relaţiilor şi reconcilierea între albanezii majoritari în Kosovo şi minoritatea sârbă.

Acesta a mai notat în interviul acordat RTS că niciun ambasador străin nu a condamnat arestarea de către Pristina a numeroşi sârbi şi nici jafurile vizând locuinţe ale sârbilor din Kosovo.

Întrebat dacă sârbii din nordul Kosovo vor vota la apropiatele alegeri locale, răspunsul său a fost negativ.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More