Charles Michel l-a invitat afară din sală pe ambasadorul rus

by Cristian Florescu

Potrivit DIGI24.RO , Președintele Consiliului European, Charles Michel, a acuzat luni Rusia, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU privind situația din Ucraina, că folosește proviziile de hrană ca pe „o rachetă ascunsă împotriva țărilor în curs de dezvoltare” și a învinuit Kremlinul pentru criza alimentară globală care se profilează, determinându-l pe ambasadorul Moscovei la ONU, Vasili Nebenzia, să părăsească ședința.

Charles Michel s-a adresat luni ambasadorului rus Vasili Nebenzia direct la ședința Consiliului de Securitate al ONU, spunând că a văzut milioane de tone de cereale și grâu blocate în containere și nave în portul ucrainean Odesa în urmă cu câteva săptămâni „din cauza navelor de război rusești din Marea Neagră”.

Președintele Consiliului European a spus că atacurile Moscovei asupra infrastructurii de transport și a instalațiilor de depozitare a cerealelor din Ucraina împiedică Ucraina să planteze și să recolteze

„Acest lucru duce la creșterea prețurilor la alimente, împingând oamenii în sărăcie și destabilizand regiuni întregi”, a transmis oficialul european, adăugând că „Rusia este singura responsabilă pentru această criză alimentară care se profilează”.

Președintele Consiliului European Charles Michel i-a arătat ușa ambasadorului rus, invitându-l afară dacă nu dorește să audă adevărul. „Puteți părăsi sala, poate e mai ușor să NU ascultați adevărul, dragă ambasadorule”, i-a spus Charles Michel, în plină conferință la ONU, diplomatului Vasili Nebenzia. 

Vasili Nebenzia a urmat sfatul președintelui Consiliului European și a ieșit din sala de ședință, cedând scaunul Rusiei unui alt diplomat al Moscovei. Ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polyansky, a declarat mai târziu, pe canalul rus Telegram, că comentariile lui  Charles Michel au fost „atât de nepoliticose” încât asta l-a determinat pe ambasadorul rus să părăsească camera consiliului de securitate.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More