Două proiecte majore de infrastructură vor fi finanțate cu 14 milioane de euro.

by Cristian Florescu

În cadrul celei de-a treia ședințe a Comitetului de Monitorizare a Programului Interreg IPA România-Serbia, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat selecția a două proiecte semnificative de infrastructură. Aceste proiecte, evaluate la un total de 14 milioane de euro, se concentrează pe managementul situațiilor de urgență și pe îmbunătățirea infrastructurii medicale din regiunea de frontieră.

În conformitate cu un comunicat de presă difuzat vineri, inițiativele se străduiesc să îmbunătățească infrastructura de asistență medicală și de apărare civilă, precum și gestionarea dezastrelor, în regiunea de frontieră. Aceasta presupune achiziționarea de echipamente de ultimă generație și furnizarea de formare cuprinzătoare profesioniștilor medicali și persoanelor implicate în scenarii de urgență, după cum a raportat Agerpres.

Obiectivul principal al proiectului axat pe managementul situațiilor de urgență în regiunea de frontieră este de a spori securitatea și protejarea populației, prin îmbunătățirea capacităților de răspuns ale serviciilor profesionale de urgență și ale comunităților locale care locuiesc în vecinătatea transnațională.

Potrivit MDLPA, sursa citată, proiectul care se concentrează pe îmbunătățirea infrastructurii medicale este conceput pentru a spori disponibilitatea serviciilor medicale de înaltă calitate în domeniul identificării precoce și gestionării cazurilor de demență pentru populația rurală.

În perioada 2021-2027, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației își va asuma rolul de Autoritate de Management pentru Programul Interreg IPA România-Serbia 2021-2027. Acest program i s-a alocat un buget total de 87.725.681 euro și are ca scop sprijinirea financiară a proiectelor legate de conservarea mediului și reziliența la schimbările climatice, sănătate și educație, turism și promovare culturală, precum și managementul frontierelor.

0 comment
1

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More