Elvețienii de la Holcim au cumpărat firma Teko Mining, un producător de agregate din Serbia.

by Cristian Florescu

Potrivit ECONOMEDIA.RO, Grupul elveţian Holcim, cel mai mare producător mondial de ciment, a anunţat marţi că a cumpărat firma Teko Mining, un producător de agregate din Serbia

Teko, companie care pentru acest an se aşteaptă la o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro, vinde anual aproximativ 2,4 milioane de tone de agregate, a precizat Holcim. Compania din Serbia are 150 de angajaţi şi patru cariere la Batocina, Ceramide, Ljubovija şi Ladne Vode.

Preţul plătit de grupul elveţian pentru această achiziţie, care este cea de -a patra tranzacţie încheiată în acest an în Europa de Sud-Est, nu a fost dezvăluit.

Achiziţia din Serbia vine la câteva zile după ce producătorul de ciment şi prefabricate Holcim România a anunţat achiziţionarea General Beton România, unul dintre cei mai importanţi jucători locali din piaţa producerii şi comercializării de betoane, tranzacţia primind aprobarea autorităţii de concurenţă.

Odată cu achiziţia General Beton România, reţeaua de staţii de betoane Holcim România va ajunge la 27 de unităţi în judeţele Arad, Constanţa, Iaşi, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Oradea, Ploieşti, Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara şi Municipiul Bucureşti.

Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare, 27 staţii de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment), Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate şi una de BCA) şi Geocycle România (trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deşeurilor).

În total, compania are aproximativ 1.700 de angajaţi.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More