Forţele ruseşti se regrupează pentru o nouă ofensivă

by Cristian Florescu

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat, că forţele ruse se regrupează pentru a lansa o nouă ofensivă pentru ocuparea regiunii Donbas şi a sudului Ucrainei, inclusiv pentru controlul asupra nordului Mării Negre, relatează stirileprotv.ro

”La şase săptămâni de la declanşarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, intrăm într-un moment de inflexiune pentru acest război. În următoarea perioadă, forţele ruseşti se regrupează pentru a lansa, în intervalul imediat de timp, o nouă ofensivă pentru ocuparea regiunii Donbas şi a sudului Ucrainei, inclusiv pentru controlul asupra nordului Mării Negre”, a spus el.

Mircea Geoană a afirmat că ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a fost prezent la reuniunea NATO şi a avut şi o întâlnire bilaterală cu oficialul ucrainean.

”A vorbit ca întotdeauna convingător, pragmatic şi pasional în faţa miniştrilor de externe din NATO. În acest moment de inflexiune vom continua să ajutăm Ucraina cu sprijin militar adecvat acestei noi etape de derulare a acestui război, dar şi din punct de vedere umanitar şi financiar”, a spus Mircea Geoană.

Mircea Geoană a menţionat că miniştri de externe din ţările aliate au avut o discuţie importantă şi cu privire la viitorul concept strategic al NATO, ultima discuţie la nivel politic înainte ca secretarul general Jens Stoltenberg să propună prima versiune a acestui concept, ce va fi negociată între aliaţi şi va fi adoptată de liderii statelor membre NATO la Summitul de la Madrid.

Geoană a comentat şi decizia de suspendare a Federaţiei Ruse din Consiliul Drepturilor Omului al ONU, spunând că este evident faptul că şi la nivelul comunităţii internaţionale ″aceste crime oribile, această invazie neprovocată conduc la izolare şi la condamnare a Federaţiei Ruse de către comunitatea internaţională″⁣.

”O reuniune importantă derulată pe parcursul a două zile, o unitate ireproşabilă la nivelul Alianţei, suntem mulţumiţi de unitatea şi determinarea noastră de a nu ceda acestui război declanşat de Rusia. Susţinem Ucraina, susţinem şi protejăm spaţiul euro-atlantic şi angajăm liderii noştri la nivel global pentru a putea să aşezăm o ordine mondială bazată pe reguli şi nu pe legea junglei″, a mai declarat Mircea Geoană.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More