Germania vrea să importe gaze din Rusia încă 10 ani

by Cristian Florescu

Potrivit DIGI24.RO, Grupul german Uniper SE intenţionează să menţină importurile de gaze naturale din Rusia încă un deceniu, chiar dacă Europa caută să-şi reducă dependenţa de piaţa rusă

Uniper, unul dintre cei mai mari cumpărători germni de gaz rusesc, are contracte cu Gazprom PJSC care expiră la mijlocul anilor 2030, a anunţat miercuri directorul general Klaus-Dieter Maubach la Adunarea Generală a companiei. El a reafirmat că firma nu va extinde aceste contracte şi nu va demara altele.

Comisia Europeană a prezentat miercuri un plan de 210 miliarde de euro pentru eliminarea dependenţei Europei de petrolul şi gazul rusesc până în 2027 şi pentru a accelera tranziţia la energia verde.

Companii cum ar fi Uniper şi Eni SpA (Italia) au indicat că intenţionează să cumpere în continuare combustibili din Rusia. Uniper va plăti pentru gaze în euro în contul Gazprombank, pentru a se asigura de îndeplinirea la timp a contractului, a precizat un purtător de cuvânt.

Uniper se bazează pe Rusia pentu mai mult de jumătate din cantitatea de gaze naturale de care are nevoie conform contractelor pe termen lung. Cantitatea de gaz rusesc importat nu s-a modificat în urma războiului.

„Până acum, Gazprom a fost un furnizor fiabil”, a răspuns Maubach, când a fost întrebat dacă Uniper are încredere în Rusia, De asemenea, Maubach a dat asigurări că Uniper caută să-şi diversifice sursele de aprovizionare cu energie.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More