Guvernul a aprobat hotărâri pentru numirea unor consuli generali şi şefi de oficiu consular. Nou consul la Zajecar

by Cristian Florescu

Pe baza comunicatului de presă al MAE, s-a confirmat că propunerile de numire a consulilor generali ai României au fost făcute ca urmare a implementării Procedurii de numire a acestora. Această procedură a fost lansată în data de 15 martie 2023, de către Ministerul Afacerilor Externe, în colaborare cu Secretariatul General al Guvernului. Aceste informații au fost anunțate public pe site-ul MAE, care poate fi accesat prin următorul link: https://www.mae.ro/node/61329.

Pentru a asigura o reprezentare adecvată a României în străinătate, la selectarea candidaților au fost luate în considerare criterii specifice pentru aceste funcții de consul general. Evaluarea candidaților a inclus și revizuirea obiectivelor propuse și a performanței acestora în timpul interviului, care a fost un pas în procesul de numire a consulilor generali ai României.

Guvernul Ciolacu a luat, joi, deciziile de numire a 19 consuli generali, a declarat Ministerul Afacerilor Externe. Mioara Ştefan este una dintre persoanele care a fost numită într-o funcţie reprezentativă. Ea va servi la Consulatul General al României la Zajecar.

Ministerul Afacerilor Externe menționează cu amabilitate că aceste nominalizări constituie o serie inițială de numiri în funcția de consul general al României. Procesul de numire va continua până când toate posturile rămase sunt ocupate.

0 comment
1

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More