Inaugurarea Centrului ”Constantin Brâncuși ”

by Cristian Florescu

Un complex multifuncțional unic, dedicat în întregime memoriei celui mai cunoscut sculptor român, Constantin Brâncuși, a fost inaugurat la Craiova, evenimentul așezând pe harta culturală internațională un reper fără echivalent prin destinația sa, dar și prin arhitectura spectaculoasă.

La eveniment au luat cuvântul președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, Mitropolitul Olteniei, IPS Irineu, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, precum și arhitectul Dorin Ștefan, cel care a proiectat „templu“ în beton și sticlă deedicat sculptorului de geniu Constantin Brâncuși.

Centrul „Constantin Brâncuși“, este rezultatul unei investiții derulate de Consiliul Județean Dolj, a fost proiectat de renumitul arhitect Dorin Ștefan și surprinde în special prin prisma din sticlă, cu o înălțime de peste 12 metri, în interiorul căreia o construcție ovoidală, realizată din lamele suprapuse, conține reproducerea la scară mare a celebrei opere „Măiastra“. Sursa de inspirație pentru acest ansamblu a constituit-o proiectul niciodată materializat al templului pe care Brâncuși urma să-l realizeze, la solicitarea maharajahului Yeshwant Rao Holkar II, din Indore. Într-un arc peste timp, la Craiova își deschide porțile astăzi un „templu“ în beton și sticlă, ca omagiu pentru sculptorul de geniu Constantin Brâncuși.

0 comment
1

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More