Kosovo este „deschis” la noi alegeri municipale în nordul țării

by Cristian Florescu

Potrivit G4Media, Ministrul de Externe, Donika Gervalla-Schwarz, a declarat că, Kosovo este dispus să ia în considerare posibilitatea de a organiza noi alegeri pentru patru municipalități din regiunea de nord a țării, din cauza tulburărilor și ciocnirilor recente cauzate de numirea primarilor etnici albanezi.

În aprilie, au avut loc proteste în rândul minorității etnice sârbe din Kosovo din cauza instalării primarilor care erau aliați cu Pristina, în urma alegerilor locale din zonele de nord, care fuseseră boicotate pe scară largă.

Săptămâna trecută, au avut loc ciocniri între demonstranții sârbi care cereau plecarea primarilor etnici albanezi și soldații KFOR, soldați răniți pentru 11 soldați italieni și 19 maghiari. În plus, 52 de sârbi au fost răniți în timpul incidentelor.

Un număr considerabil de indivizi aparținând comunității sârbe, care constituie majoritatea în patru orașe din regiunea de nord a Kosovo, au credința că nu recunosc autoritatea Pristinei și rămân credincioși Belgradului. Alegerile municipale din aprilie din aceste zone au fost boicotate de sârbi, ducând la alegerea primarilor etnici albanezi cu o rată de participare mai mică de 3,5%.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More