Kremlinul impune „măsuri stringente”

by Cristian Florescu

Potrivit DIGI24.RO , care citează Reuters, Ministerul rus de externe a declarat că a convocat șefii presei americane de la Moscova pentru o ședință pentru a-i anunța privind unele măsuri de constrângere ca răspuns la restricțiile impuse de SUA împotriva presei ruse.

„Dacă munca presei ruse – operatori și jurnaliști – nu este normalizată în Statele Unite, cele mai stringente măsuri inevitabil vor urma”, a spus vineri purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova.

„Pentru aceasta, șefii birourilor din Moscova din întreaga media americană vor fi invitați la centrul de presă a Ministerului Rus de Externe să le explicăm consecințele liniei ostile a guvernului lor în sfera media”, a adăugat aceasta. „Așteptăm cu nerăbdare întâlnirea”.

Rusia a acuzat statele occidentale de impunerea restricțiilor nedrepte asupra presei sale din străinătate, inclusiv interdicții asupra unor instituții de știri susținute de stat. Legiuitorii ruși au adoptat o lege luna trecută care dă procurorilor puterea de a închide birourile presei străine din Moscova, dacă un stat occidental a fost „neprietenos” cu presa rusă.

De la invadarea Ucrainei în februarie, Rusia a interzis știrile despre conflict, introducând sentințe de 15 ani de închisoare pentru jurnaliștii care răspândesc intenționat știri „false” despre ceea ce numește „operațiunea specială militară” din Ucraina.

Legea a făcut unele media occidentale să-și retragă jurnaliștii din Rusia. Alte organizații occidentale, inclusiv Reuters, au rămas în țară și au continuat să relateze.

Rusia spune că este angajată într-o „operațiune militară specială” pentru a dezarma și „denazifica” vecinii săi. Ucraina și aliații săi spun că acesta este un pretext fără bază pentru un război care a ucis mii de oameni, a distrus orașe și a forțat mai mult de 6 milioane de persoane să fugă în străinătate.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More