Mihai Daraban susţine colaborarea dintre firmele româneşti şi cele din Serbia

by Cristian Florescu

Potrivit CUGETLIBER.RO, Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, a organizat, la Belgrad, Forumul de Afaceri şi Investiţii Serbia – România

Forumul de Afaceri şi Investiţii Serbia – România a avut ca temă principală dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre cele două state, precum consolidarea prezenţei firmelor româneşti pe piaţa din Serbia şi atragerea de noi investiţii în România. La eveniment, au participat 31 de firme româneşti şi 43 de firme sârbeşti.

„De-a lungul timpului, CCIR a reuşit să contribuie la creşterea şi dezvoltarea constantă a legăturilor dintre România şi Republica Serbia, marcând astfel importanţa şi utilitatea camerelor de comerţ şi industrie în consolidarea relaţiilor economice şi comerciale internaţionale.

La sfârşitul anului 2022, valoarea schimburilor comerciale a atins 2,6 miliarde de euro, dintre care aproximativ 1,4 miliarde de euro reprezintă exporturile româneşti şi aproximativ 1,1 miliarde de euro reprezintă importurile româneşti din Serbia. În plus, valoarea totală a schimburilor de servicii a atins, în 2021, valoarea de 163,6 milioane de euro. În prezent, în România sunt active 760 de companii sârbeşti, cu un capital social de aproximativ 26 de milioane de euro.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More