Noi alegeri municipale vor fi organizate la Belgrad

by Cristian Florescu

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Vucic a declarat că alegerile de la Belgrad sunt programate pentru 2 iunie, în timp ce alegerile rămase se vor desfășura cu respectarea termenelor legale și constituționale.

Partidul Progresist Sârb (SNS), condus de președintele Vucic, a declarat triumful la alegerile legislative și locale din 2023. Cu toate acestea, opoziția și monitorii internaționali au criticat alegerile pentru practicile sale frauduloase, cum ar fi achiziționarea ilegală de voturi și manipularea urnelor de vot, în special în limitele Belgradului.

Rezultatul alegerilor a provocat o serie de proteste, în special la Belgrad, unde coaliția de opoziție și candidații care candidează pe platforma „Serbiei împotriva violenței” au reprezentat o provocare semnificativă pentru SNS, care a reușit să obțină 49 din cele 110 locuri din oraș. consiliu. Opoziția de la Belgrad a susținut că guvernul a permis alegătorilor din Bosnia vecină să voteze ilegal pentru a manipula rezultatele alegerilor și pentru a obține controlul capitalei. Punctul focal al demonstrațiilor a fost Marinika Tepic, o fostă jurnalistă de origine română din Serbia, care a recurs la greva foamei pentru a contesta neregulile percepute în procesul electoral.

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa a criticat alegerile în care Vucic, un populist de dreapta, a jucat un rol dominant. Organizația a evidențiat condițiile inechitabile pentru candidați rezultate din această dominație și avantajele sistemice de care se bucură partidul de guvernământ.

Președintele Vucic a subliniat în declarațiile sale de duminică importanța organizării unor alegeri care să conducă la un rezultat clar și universal acceptat.

0 comment
1

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More