Noul președinte al Muntenegrului anunță că va adopta politica UE față de Rusia

by Cristian Florescu

Potrivit G4Media.RO, Președintele nou ales al Muntenegrului, Jakov Milatović, a promis că va accelera parcursul țării sale spre aderarea la Uniunea Europeană și va urma liniile politice ale UE față de Rusia, dar va pleda și pentru legături cât mai puternice cu Serbia și statele balcanice vecine

„O prioritate de politică externă pentru Muntenegru va fi accelerarea procesului de aderare la UE, astfel încât în următorii cinci ani, în timpul mandatului meu, Muntenegru să devină stat membru UE” – a declarat Milatović într-un interviu pentru AP, care adaugă că angajamentul său față de UE este în contradicție cu acuzațiile că ar fi marioneta Moscovei.

Milatović a declarat principalele motive ale înfrângerii lui Milo Djukanović la alegerile prezidențiale au fost acuzațiile de corupție la scară înaltă în timpul guvernării sale.

„Acesta este motivul pentru care îmi place să spun că am învins unul dintre ultimii dictatori din Europa. Cred cu adevărat că această victorie într-un mic stat balcanic este o victorie mare a Europei, a valorilor europene” – a declarat Milatović.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More