Părerea ta contează

by Autorul

Aproape 10 milioane de români locuiesc în afara granițelor României. Fie că este vorba despre românii care locuiesc în comunitățile din diaspora, fie despre românii care trăiesc în comunitățile istorice din țările aflate în proximitatea României, toți aceștia sunt români de pretutindeni – parte integrantă a poporului român. În diferite forme, la nivel instituțional, autoritățile românești s-au preocupat de problemele și de nevoile legitime ale românilor de pretutindeni începând cu anul 2015. În prezent, Departamentul peentru Românii de Pretutindeni (DRP) funcționează în subordinea primului-ministru al României și reprezintă principala autoritate românească însărcinată cu sprijinirea comunităților de români din afara granițelor naționale.
Numărul de studenți care aplică pe locuri rezervate românilor de pretutindeni în învățământul superior de stat din România a început să se apropie sensibil e cifrele înregistrate anterior declanșării pandemiei de COVID-19. Tocmai de aceea, date fiind nevoile și aspirațiile legitime ale românilor de pretutindeni ce aleg să studieze în România, am realizat un chestionar cu scopul de a măsura rata de integrare a acestora în societatea românească, precum și proiecțiile profesionale și nu numai pe care aceiași studenți le au pentru perioada ulterioară absolvirii studiilor universitare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More