Primul lider occidental care se întâlnește cu Putin de la începutul invaziei

by Cristian Florescu

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a primit luni pe cancelarul austriac Karl Nehammer, primul lider occidental care efectuează o vizită la Moscova de la începutul campaniei militare ruse în Ucraina. Întâlnirea a durat 75 de minute, potrivit CNN, relatează DIGI24.RO

Întâlnirea a avut loc la Novo-Ogariovo, reşedinţa prezidenţială de lângă Moscova, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Cancelarul austriac a spus că „nu a fost o vizită prietenească”, potrivit unei declarații citate de CNN.

Discuția cu Vladimir Putin a fost „foarte directă, deschisă și dură”, se mai arată în declarația cancelarului.

El i-a transmis liderului de la Kremlin că războiul trebuie să înceteze, deoarece „într-un război pierd ambele tabere”.

„Am făcut referire la crimele de război din Bucha și din alte locuri și am subliniat că cei responsabili trebuie pedepsiți. I-am mai spus foarte limpede președintelui Putin că sancțiunile împotriva Rusiei vor rămâne și chiar vor fi înăsprite atât timp cât în Ucraina mor oameni”, potrivit declarației. 

Nehammer a recunoscut că această vizită, pe care o consideră drept o „misiune riscantă”, a avut loc la iniţiativa sa, despre care a informat atât Uniunea Europeană, cât şi pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, cu care s-a întâlnit sâmbătă la Kiev.

„Trebuie făcut tot ce se poate face pentru a ajuta oamenii din Ucraina ca războiul să fie oprit”, şi-a argumentat Nehammer decizia, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More