Propaganda rusă ia amploare în Republica Moldova

by Cristian Florescu

Potrivit DIGI24.RO Tărăgănarea procesului fostului preşedinte prorus Igor Dodon nu face decât să-l avantajeze, consideră o serie de experţi şi reprezentanţi ai societăţii civile de la Chişinău

În acelaşi timp, analiştii politici de la Chişinău afirmă că propaganda rusă ia amploare în Republica Moldova, fenomen care s-ar putea intensifica odată cu evoluţia situaţiei militare din Ucraina.

Fostul ambasador al Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu, afirmă că acţiunile timide ale oamenilor legii faţă de fostul preşedinte Igor Dodon sunt de neconceput, după ce acestuia i-au fost aduse acuzaţii extrem de grave: trădare de patrie, finanţarea ilegală a partidului său de către o grupare criminală, corupere pasivă şi îmbogăţire ilicită.

Analistul politic Nicolae Negru afirmă că deşi a intrat în vigoare legea privind securizarea spaţiului informaţional care prevede interzicerea ştirilor şi emisiunilor de dezbateri din Rusia, propaganda rusă este puternic resimţită totuşi în Republica Moldova.

„Propaganda rusă are diferite căi de a pătrunde în Republica Moldova. Partidul Socialist şi Igor Dodon dispun, în continuare, de un imperiu mediatic, Ilan Şor – la fel. Am impresia că holdingurile lor mediatice sunt mai mari decât presa independentă. Pericolul pentru Republica Moldova este dublu acum, avem un război în Ucraina de soarta căruia depindem şi noi. Din cauza războiului avem o inflaţie majoră şi o nemulţumire justificată a populaţiei”, afirmă Nicolae Negru, editorialist la Ziarul Naţional din Chişinău.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More