Putin l-a mințit în față pe șeful ONU

by Cristian Florescu

Potrivit DIGI24.RO, Vladimir Putin l-a primit la Kremlin pe șeful ONU, Antonio Guterres, iar discuțiile au avut loc la masa albă, de șase metri, pe care președintele rus o folosește la întâlnirile cu liderii care nu îi sunt prieteni.

Șeful Națiunilor Unite i-a spus direct lui Putin că Rusia trebuie să respecte dreptul internațional. Președintele rus nu a ezitat să transmită noi minciuni: a spus că la Mariupol nu mai sunt lupte.

În plus, Putin a precizat ce preț ar trebui să plătească Ucraina pentru pace: să accepte că a pierdut teritoriile ocupate de trupele rusești. Cei doi au fost în total dezacord în evaluarea conflictului din Ucraina.

Secretarul general al ONU nu a ezitat să spună pe nume așa-zisei operațiuni speciale a Rusiei, anume o “invazie”. El a cerut Rusiei să colaboreze cu comunitatea internațională în deschiderea de coridoare umanitare.

Antonio Guterres, secretarul general al ONU: “Am o perspectivă foarte clară, potrivit căreia avem nevoie de o ordine multilaterală, bazată pe Carta ONU și pe dreptul internațional”.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: “Nu putem să semnăm garanții de securitate înainte să rezolvăm chestiunile teritoriale legate de Crimeea, Sevastopol și de republicile din Donbas. Dar, indiferent, negocierile continuă online. Sper ca discuțiile să aibă un rezultat pozitiv.

Mariupol. Situația de acolo este dificilă și tragică. Da, dar, este simplu. Am vorbit cu Erdogan astăzi. El a spus că sunt lupte acolo. Nu mai sunt lupte acolo. Nu mai sunt lupte la Mariupol. S-au oprit”.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More