Reacția Rusiei după valul de atacuri cibernetice din Ucraina

by Cristian Florescu

Kremlinul a dezminţit miercuri orice implicare în atacurile cibernetice care au vizat cu o zi înainte mai multe site-uri militare oficiale şi două bănci publice ucrainene, în plină criză ruso-occidentală asupra Ucrainei, informează www.stiripesurse.ro

“Rusia nu are nicio legătură cu niciun fel de atac cibernetic”, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, afirmând totodată că “este ceva previzibil ca Ucraina să continue să acuze Rusia de toate”.

Două mari bănci de stat şi site-ul Ministerului Apărării al Ucrainei au fost vizate de un atac cibernetic, au anunţat marţi seară autorităţile ucrainene. Potrivit unei informaţii publicate iniţial de agenţia rusă de ştiri TASS şi preluate de Reuters este vorba despre băncile Privatbank şi Oşadbank.

Centrul ucrainean pentru comunicare strategică şi securitatea informaţiei nu a precizat cine este responsabil pentru atac, dar comunicatul dat publicităţii pare să indice o culpă a Rusiei. “Nu este exclus ca agresorul să fi folosit tactici şi mici trucuri murdare din cauza faptului că planurile sale agresive nu funcţionează la scară mare”, a precizat centrul în comunicat.

Un mesaj de pe pagina web a Ministerului Apărării din Ucraina anunţa că se efectuează lucrări de întreţinere. Ministerul a postat pe Twitter că site-ul său pare să fie vizat de un atac cibernetic şi că se depun eforturi pentru a restabili accesul. Ministerul a menţionat că hackerii au reuşit să găsească vulnerabilităţi în codul de programare al portalului. Traficul a fost redirecţionat către servere în SUA până la rezolvarea problemei, a adăugat ministerul.

SUA au declarat anterior că s-au oferit să ajute Ucraina să facă faţă atacului cibernetic. Integral pe STIRIPESURSE.RO

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More