Republica Moldova are suficiente rezerve pentru a rezista în cazul în care Gazprom ar sista livrările de gaze naturale

by Cristian Florescu

Republica Moldova „este pregătită și are suficiente rezerve pentru a rezista” în cazul în care Gazprom ar sista livrările de gaze naturale, spune ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, transmite Agora.md, potrivit DIGI24.RO.

„Republica Moldova este pregătită și are suficiente rezerve ca să reziste în cazul în care Gazprom va decide deconectarea gazului. Avem aproximativ 24 de milioane de metri cubi de gaz în sistem, care ar ajunge pe o lună în consumul de vară”, a declarat Andrei Spînu la TV8.

Totodată, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a precizat că odată cu începerea războiului la licitație în ceea ce privește desfășurarea auditului datoriei către Gazprom, a participat doar o companie care nu s-a calificat.

„Trebuia să aibă loc Comisia mixtă moldo-rusă pentru prelungirea termenului, care la fel din cauza războiului nu a avut loc. Putem considera că acest război din Ucraina este un motiv obiectiv din cauza cărora anumite elemente din înțelegerile noastre nu au putut fi executate”, a declarat Spînu.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More