Rusia a fost suspendată din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

by Cristian Florescu

Adunarea generală a Națiunilor Unite a votat suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului, o măsură catalogată de Ministerul rus de Externe drept ”ilegală”.

Decizia de suspendare a Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului a fost luată cu 93 de voturi pentru. Totuși, 24 de țări s-au opus, între care China, Iran, Kazahstan, Belarus, Cuba și Siria. Au fost și 58 de abțineri.

Serghei Kislitsia, ambasadorul Ucrainei la ONU: ”Nu prea îmi pasă de abțineri, îmi pasă că Federația Rusă a fost suspendată și a fost foarte nerăbdătoare și aproape imediat a capitulat prin retragere. Știi, nu-ți depui demisia după ce ești concediat. Și exact asta s-a întâmplat cu Federația Rusă.”

Adunarea Generală ia această decizie radicală doar atunci când un stat încalcă grav și în mod repetat drepturile omului. A mai fost un singur precedent, în 2011. Este vorba despre Libia, din cauza violenţelor din vreme a dictatorului Muammar Gaddafi.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More