Rusia duce un război total

by Cristian Florescu

Preşedintele polonez Andrzej Duda, care a revenit joi în ţară după o vizită la Kiev, a acuzat Rusia că duce un „război total” în Ucraina, relatează DIGI24.RO

„A fost una dintre acele vizite de care îmi voi aminti toată viaţa”, a spus Duda, referindu-se la imaginile „frontului de la Borodianka”, un orăşel din apropierea Kievului care a fost distrus de bombardamentele forţelor ruse, relatează dpa, citată de Agerpres.

Potrivit thenews.pl, preşedintele polonez s-a declarat impresionat de „hotărârea extraordinară a poporului ucrainean de a-şi apăra patria”.

„Ucraina suferă şi sângerează. Ea are nevoie de sprijin politic, simbolic, dar şi de sprijin material”, a accentuat el.

„Trebuie să avem o discuţie despre asistenţa financiară pentru reconstrucţia ţării. Sunt încrezător că noi, comunitatea internaţională, vom face faţă acestei sarcini”, a adăugat preşedintele Duda, care şi-a exprimat speranţa că vizita la Kiev pentru a se întâlni cu preşedintele Volodimir Zelenski va fi un semn vizibil de solidaritate cu forţele care apără Ucraina.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More