Scandal între Bulgaria și Macedonia de Nord

by Cristian Florescu

Potrivit DIGI24.RO, Ministerul bulgar de externe anunță că a trimis o notă verbală celui din Macedonia de Nord, pe tema „avalanșei de activități și retorică anti-bulgară din ultimele zile”

Nota exprimă îngrijorarea profundă faţă de evoluţiile recente şi discursul antieuropean contrare menţinerii relaţiilor de bună-vecinătate între cele două ţări, susține diplomația bulgară, conform Agerpres, care citează agenția bulgară BTA.

„Este tulburător faptul că actele ostile escaladează într-un moment când Sofia şi Skopje caută în mod activ o modalitate de dialog constructiv şi găsesc decizii durabile reciproc acceptabile în interesul integrării europene a Republicii Macedonia de Nord şi a regiunii”, a mai transmis ministerul.

„Credem că asemenea acţiuni vor deveni parte din trecut şi că cele două ţări ale noastre vor reuşi să întoarcă o nouă pagină în relaţiile lor, pe baza respectului reciproc şi a prieteniei autentice, mai susține diplomația bulgară.

Conflictul dintre Bulgaria și Macedonia de Nord e mai vechi și chiar a dus la o opoziție dură a Bulgariei la aderarea la UE a Macedoniei de Nord, recent. Bulgaria acuză Macedonia de Nord că nu respectă drepturile etnicilor bulgari din această țară.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More