Serbia intenționează să-și modifice abordarea de politică externă colaborând cu națiuni care sunt prietenoase

by Cristian Florescu

Potrivit ADEVARUL.RO, Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că politica externă a țării față de Ucraina va fi modificată în urma admiterii Kosovo, care este un stat nerecunoscut, în Consiliul Europei.

Guvernul sârb va dezvolta o nouă strategie de politică externă care se va concentra pe apropierea de țări care sunt „prietenii” Serbiei, se precizează într-un comunicat emis marți de guvernul republicii.

La ședința de astăzi a Guvernului Republicii Serbia, la care a participat președintele Republicii [Aleksandar Vučić], s-a decis să se procedeze la elaborarea unui document strategic în domeniul politicii externe, care va defini în detaliu relațiile Serbiei cu alte țări“, se arată în document. “Scopul acestui document este respectul pentru partenerii și prietenii Serbiei care susțin fără echivoc integritatea teritorială a țării noastre și, în conformitate cu principiile dreptului internațional, se comportă în acest fel în toate organizațiile internaționale”.

În cadrul întrevederii, s-a subliniat separat că „viitoarea strategie de politică externă va ține cont de relațiile bilaterale și că acestea nu vor depăși limitele reciprocității”. „Acest nou document va introduce schimbări profunde și semnificative în concordanță cu atitudinea responsabilă față de țara noastră, iar respectarea dreptului internațional va fi primul punct al strategiei”, a conchis guvernul republicii.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More