Serbia nu va recunoaște niciodată Kosovo

by Cristian Florescu

Potrivit ziarului LIBERTATEA, Preşedintele sârb a spus că este în favoarea unor compromisuri care să normalizeze relaţiile cu Kosovo, dar că nu va recunoaşte niciodată independenţa regiunii. El a subliniat importanța găsirii unei rezoluții care să fie acceptabilă de ambele părți.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat într-un talk show la un canal TV că ”oamenii trebuie să înțeleagă în ce moment ne aflăm și că este cel mai dificil moment pentru Serbia, deoarece NATO este peste tot în jurul nostru”.

El a spus că Serbia nu va renunța niciodată la Kosovo și nu va accepta niciodată independența acestuia. El a promis că Serbia nu își va schimba niciodată poziția față de Kosovo și nu îi va permite niciodată să adere la ONU.

Următoarea încercare de mediere a Uniunii Europene pentru a rezolva problema Kosovo este programată pentru 18 martie la Ohrid, Macedonia de Nord, unde președintele Vucic al Serbiei se va întâlni cu premierul kosovar Albin Kurti.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More