„Trebuie să sperăm că se va ajunge la un acord”

by Cristian Florescu

Potrivit DIGI24.RO, Olaf Scholz a cerut Rusiei să ușureze criza alimentară globală declanșată prin invadarea Ucrainei, ajutând la facilitarea exporturilor de cereale din porturile ucrainene aflate sub blocadă.

„Trebuie să sperăm pentru binele lumii că se va ajunge la un acord”, a spus Scholz, referindu-se la negocierile în desfăşurare pentru stabilirea unui coridor pentru exporturi în Marea Neagră.

„Nu se poate ca navele care transportă cereale să părăsească porturile ucrainene, iar navele militare ruseşti să se îndrepte spre porturi”, a adăugat el.

Invadarea Ucrainei de către Rusia la sfârşitul lui februarie a afectat livrările către pieţe, provocând o creştere a preţurilor la alimente şi făcând să planeze ameninţarea foametei în unele ţări care se bazau puternic pe cerealele ucrainene.

Această criză va reprezenta şi un subiectul al summitului G7 din 26-28 iunie, pe care Scholz îl va găzdui în hotelul Schloss Elmau din Bavaria.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More