Un deputat din partidul lui Putin a propus o lege pentru anularea recunoașterii independenței Lituaniei

by Cristian Florescu

Potrivit DIGI24.RO, Un deputat rus din partidul lui Vladimir Putin a propus un proiect de lege pentru anularea actului prin care fosta Uniune Sovietică a recunoscut independența Lituaniei în 1991

Evghenii Fiodorov, membru în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) din partea Partidului Rusia Unită, al președintelui Vladimir Putin, a depus un proiect de lege cu două articole.

„Lege Federală privind anularea Deciziei Consiliului de Stat al URSS

Art. 1 Hotărârea Consiliului de stat la URSS din 6 septembrie 1991 «Privind recunoașterea Independenței Republicii Lituania» se anulează.

Art. 2 Actuala Lege Federală intră în vigoare în ziua publicării oficiale.”

Lituania, țară membră a Uniunii Europene și NATO, și-a câștigat independența în 1918.

Potrivit prezentării de pe site-ul Ministerului român de Extene, Lituania a fost invadată în 1941 de Germania nazistă, iar în 1944 a fost cucerită de Armata Roșie. Ulterior, a devenit Republica Sovietică Socialistă Lituaniană, parte a Uniunii Sovietice.

La 11 martie 1990, Lituania a fost prima dintre republicile sovietice care și-au declarat independența.

Lituania a devenit stat membru UE de la 1 mai 2004, a adoptat moneda euro la 1 ianuarie 2015 și face parte din spațiul Schengen din 21 decembrie 2007, se mai menționează pe site-ul MAE.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More