Un “mesaj” al lui Lukasenko a fost transmis secretarului general al ONU

by Cristian Florescu

Potrivit PROTV.MD, reprezentantul permanent al Belarusului la ONU, Valentin Rybakov, i-a inmanat, in cadrul unei intalniri cu secretarul general Antonio Guterres, un “mesaj” personal din partea presedintelui Aleksandr Lukasenko.

In comunicat se precizeaza ca partile au discutat despre problema securitatii alimentare in lume, pe fondul sanctiunilor si al tensiunilor geopolitice.

Continutul mesajului lui Lukasenko catre secretarul general al ONU nu a fost, insa, dezvaluit.

Intalnirea a avut loc in contextul in care presa a relatat ca Statele Unite iau in considerare suspendarea sanctiunilor impotriva Belarusului pentru a-l convinge pe presedintele Lukasenko sa accepte sa permita exporturile de cereale din Ucraina prin intermediul cailor ferate belaruse catre porturile baltice.

Potrivit The Wall Street Journal, Guterres si Statele Unite ar fi discutat despre o ruta pentru exportul de produse agricole din Ucraina prin Belarus catre Klaipeda, Lituania, ca fiind cea mai convenabila alternativa la ruta traditionala prin porturile ucrainene de la Marea Neagra.

Pentru a-l face interesat pe Lukasenko sa abordeze aceasta problema, se ia in considerare o suspendare de sase luni a sanctiunilor impotriva companiilor de stat din Belarus care detin ingrasaminte minerale, impuse in 2021 pentru represiunea din interiorul tarii si pentru provocarea de catre Lukasenko a unei crize artificiale a migratiei.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More