Ungaria ar putea trece la euro până la finalul anului viitor

by Cristian Florescu

Potrivit ZIARUL FINANCIAR, Anul 2027 ar putea marca intrarea primelor molecule de gaz din zona de mare adâncime a Mării Negre în sistemul naţional de transport după ce acum câteva zile OMV Petrom şi Romgaz au anunţat decizia istorică de a începe dezvoltarea perimetrului Neptun Deep

Ca o ironie, 2023, anul marelui anunţ, putea fi de fapt anul începerii producţiei dacă România nu s-ar fi jucat în 2018 cu legea offshore. Investiţiile sunt de 4 miliarde de euro, rezervele recuperabile sunt de 100 de miliarde de metri cubi, echivalentul consumului intern pe 10 ani, costurile de producţie sunt de peste patru ori mai mici faţă de cele de pe uscat, iar valoarea gazului azi este de peste 50 de miliarde de dolari.

Lansat în 2008, alături de colosul american ExxonMobil, între timp retras din ecuaţie, la o distanţă de 15 ani, decizia finală de investiţii pentru perimetrul Neptun Deep a fost anunţată de cei doi parteneri ai proiectului, OMV Petrom, controlat în proporţie de 51% de statul austriac, şi Romgaz, deţinut de statul român.

Decizia reprezintă un moment istoric pentru industria de petrol şi gaze a României, ramură cu o tradiţie de peste 100 de ani.

0 comment
0

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More